Εκκλησία Αγίου Γεωργίου
Σαν πάρουμε το δρόμο από την Πάφο για την Πόλη της Χρυσοχούς, θα συναντήσουμε το όμορφο χωριουδάκι Γουδί. Ανάμεσα στις λεμονιές και τις ελιές, βρίσκεται κτισμένο το μικρό χωριό με τους 166 περίπου κατοίκους του. Σαν προχωρήσουμε στο κέντρο του χωριού θα αντικρίσουμε και την κεντρική εκκλησία, η οποία βρίσκεται κτισμένη ανάμεσα στα παραδοσιακά σπιτάκια της κοινότητας.
Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στο Άγιο Γεώργιο. Είναι σχετικά μεγάλη και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 700 πιστούς.
Αρχιτεκτονικά είναι μονόχωρη, καμαροσκέπαστη και ανάγεται τον 18ο αιώνα. Είναι ορθογώνιου τύπου κτισμένη και όλος ο εξωτερικός της τοίχος είναι πετρόκτιστος και ασπρισμένος. Το 1927 η εκκλησία συντηρήθηκε και μάλιστα επεκτάθηκε.
Το καμπαναριό της είναι κτιστό, ψηλό, καμαρωτό και εφάπτεται του ναού προς το μέρος του ιερού. Ο περίβολος είναι άνετος και πλακόστρωτος. Το περιτοίχισμα γύρω από τον ναό, είναι κατασκευασμένο με χαμηλές κολόνες και ανάμεσα από αυτές διακοσμείται με ανθοδόχες.
Το τέμπλο του ναού χρονολογείται από το 1930 και είναι ξύλινης χειροποίητης κατασκευής. Οι εικόνες που το πλαισιώνουν, φαίνεται να είναι πολύ παλιές, του 1900 και διατηρούνται μέχρι σήμερα. Πάνω από αυτές υπάρχει μια δεύτερη ζώνη, απεικονίζοντας τους αποστόλους και μια άλλη πιο πάνω τρίτη ζώνη, με διάφορες άλλες μικρογραφίες διαφόρων άλλων αγίων. Τα ψαλτήρια είναι ξύλινα, απλά, πρόσφατης κατασκευής.
Ο γυναικωνίτης δίνει και αυτός την παρουσία του στο σύνολο του ναού, μικρός περιορισμένος και από ξύλινη κατασκευή φτιαγμένος.
Η αφιερωμένη εικόνα του Αγίου Γεωργίου επίσης χρονολογείται και βρίσκεται σε ειδικό εικονοστάσι στην αριστερή άκρη του τέμπλου.
Τον Άγιο Γεώργιο η κοινότητα Γουδίου γιορτάζει δύο φορές τον χρόνο. Στις 23 και στις 3 Νοεμβρίου.
Εκκλησία Προφήτη Ηλία
Στα ανατολικά της κοινότητας, λίγο έξω από το χωριό και εντός του κοιμητηρίου, βρίσκεται ο ναός που είναι αφιερωμένος στον Προφήτη Ηλία.
Βρίσκεται κτισμένος στους πρόποδες ενός βουνού. Κτίστηκε γύρω στο 1920 και με άνεση μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 60 πιστούς. Είναι μικρό εκκλησάκι και αρχιτεκτονικά είναι μονόχωρο, καμαροσκέπαστο.
Εξωτερικά είναι πετρόκτιστο και ασπρισμένο. Δεν διαθέτει καμπαναριό. Σαν θα λειτουργήσει, ηχεί η καμπάνα του Αγίου Γεωργίου και οι πιστοί παίρνουν το μήνυμα και μαζεύονται. Άλλωστε δεν λειτουργεί και πολλές φορές τον χρόνο.
Εσωτερικά το εκκλησάκι είναι απλό. Το τέμπλο του απλό, ξύλινο, πρόσφατης κατασκευής. Διαθέτει δυο πύλες, την ωραία πύλη και την βόρεια πύλη. Οι λιγοστές εικόνες που το πλαισιώνουν, χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα.
Το εκκλησάκι λειτουργείται μόνο δυο φορές τον χρόνο. Στις 20 Ιουλίου όπου γιορτάζεται, με λιτάνευση της άγιας εικόνας του Προφήτη Ηλία και την Τρίτη της Λαμπρής, όπου γίνεται η Αναστάσιμος ακολουθία.
Εκκλησάκι Αγίου Αρίστου
Λέγεται πως πολύ παλιά λειτουργούσε ως μοναστήρι του Αγίου Σινά, γιατί διοικητικά υπαγόταν στο όρος Σινά και μάλιστα φιλοξενούσε πολλούς μοναχούς από το Όρος Σινά.
Κατά την εποχή των Σαρακηνών, για να συμβάλουν οικονομικά οι μοναχοί, πούλησαν αρκετή έκταση γης του μοναστηριού στους κατοίκους του γειτονικού χωριού Χόλη. Με τα χρόνια όμως το ξωκλήσι κατέρρευσε.